Testimoniale ediția 2018

Care au fost punctele tari ale Școlii de Vară? — elevi


Potențialul educațional, natura spectaculoasă a experimentelor, teoria nu foarte dificilă din spate.


” Am lucrat într-un laborator bine dotat, am avut mentori foarte buni și tema abordată m-a interesat în mod special.”

” Contactul direct cu departamentul de cercetare, implicarea mentorilor, interesele noastre au fost puse în prim-plan de către mentori.

” Experiența și networkingul.

” A fost foarte interesant faptul că am vizitat majoritatea institutelor, făcându-ne o imagine clară asupra domeniilor aprofundate acolo. De asemenea, proiectele dezvoltate în echipă și prezentarea lor, dar și prieteniile care s-au legat între participanți.”

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Școala de Vară?— elevi

” Cu siguranță toată experiența oferită de școala de vară a fost frumoasă, dar cel mai mult mi-a plăcut să intru în lumea cercetătorilor, să mă implic într-un proiect care poate fi extins și continuat și legăturile formate în echipa noastră.”


” Cel mai mult mi-a plăcut că am putut intra în pielea unui cercetător, să văd ce înseamnă cercetarea în fizică și m-a ajutat să mă decid unde îmi voi continua studiile: la Facultatea de Fizică a Universității din București.”

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Școala de Vară? — profesori


” Faptul că am luat contact cu conceptul de ”clasa viitorului” și că am învățat să folosesc, într-un mod interactiv, metode și mijloace noi de predare.”

” Schimbul de experiență, feedback-ul primit, calitatea formatorilor.”

” Atmosfera academică. ”

” Tematica activităților la care am participat și implicarea elevilor în proiecte de laborator, alături de cercetători. ”

” Tematica aleasă pentru elevi, tematica atelierelor, personalitățile prezente… A fost extraordinar. Oricând aș participa și a doua oară. ”